Focus op thuisverpleging

Focus op thuisverpleging

Net als Zzp Zorg Rotterdam grijpt een verpleegkundige thuis in als het echt nodig is. Thuisverpleging is over het algemeen gericht op ouderen en mensen met een handicap. Dit soort hulp kan  nuttig zijn na een verblijf in een ziekenhuis. Het idee is om thuiszorg te garanderen en de toegang tot een accommodatie structuur uit te stellen voor een persoon met een geleidelijk verminderde mobiliteit. Dit zijn mensen met een handicap of mensen van 60 jaar of ouder.

Waarom thuisverpleging gebruiken?

Thuisverpleging is een essentiële schakel in de thuisondersteuning. Als onderdeel van integrale zorg bieden ze: hygiëne en comfortzorg aan een persoon om het vermogen tot autonomie te behouden, te herstellen of te compenseren. Deze ondersteuning omvat ook surveillance en observatie, preventie en relationele follow-up; technisch verpleegkundige zorg; ondersteuning in de sociale en familiale omgeving met hulp van thuiswonenden.

Hoe vraag je thuisverpleging aan?

Voor het aanvragen van thuiszorg dien je je behandelend arts te raadplegen. Deze stuurt dan een verzoek tot terugbetaling naar jouw ziekenfonds. Zonder terugzending binnen enkele dagen na jouw aanvraag betekent dit dat de aanvraag is ingewilligd, anders krijgt jouw arts per mail bericht van de weigering en de reden daarvoor. In geval van nood kan de zorg in minder dan 10 dagen worden opgezet. Anders kan je arts je een recept voorschrijven en je rechtstreeks in contact brengen met de verpleegkundige voor jouw thuiszorg, wat het proces soms kan versnellen.

Hoe werkt een mantelzorger?

Ken je een persoon met beperkte mobiliteit of een bejaarde die thuiszorg wenst, dan kun je contact opnemen met een gespecialiseerde dienst aan huis. Het bedrijf kan je op dagelijkse of wekelijkse basis medische zorg op maat bieden. Zij helpt je graag verder, of je nu een professional of een particulier bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *