Hoe bestrijd je een burn-out in Corona-tijd? – 3 tips 

Burn out supplementen

Een burn-out ligt in Corona-tijd snel op de loer. Heel veel mensen zijn uit hun normale doen. De muren komen op je af en er is geen scheidslijn meer tussen werk en privé. Die psychische druk zorgt voor overbelasting. Als je dat te ver laat komen dan moet je straks echt lang herstellen van een burn-out. Hoe voorkom je die overbelasting? In dit artikel staan nuttige tips. 

#1 De juiste supplementen 

Burn out supplementen kunnen je zeker helpen als je fit wil blijven. Het is belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Een fit lijf zorgt ook voor een fit hoofd. Beide zijn belangrijk om je goed staande te houden in een tijd waarin de psychische druk hoog ligt. 

Waarom zijn supplementen goed voor je?

Vroeger kregen de mensen voldoende vitaminen binnen via hun eten. Dankzij massaproductie en lange bewaarduur van het eten gaan veel vitaminen en mineralen verloren. Als je je lichaam volledig wil voeden ontkom je bijna niet aan extra supplementen. Het beste is om dit te combineren met biologisch eten. 

Let op: zorg dat je niet overmatig doseert 

Als je een redmiddel zoekt is de verleiding groot om nu veel potjes en pillen te kopen. Dit is niet nodig. Van de overmatige dosering plas je alles weer uit. Bovendien zijn goede pillen kostbaarder dan wat je koopt bij de gewone drogist. 

#2 Vitaminen eten

Hoewel supplementen goed zijn, is echt eten nog het allerbeste. Haal biologisch eten in de winkel of in de supermarkt. Goedkoop en vers voedsel is ook op de markt verkrijgbaar. Zorg dat je voldoende daglicht ziet, daardoor maak je extra vitamine D3 aan. 

#3 Voldoende uren slaap per nacht 

Veel mensen gaan te laat naar bed en slapen veel te kort. Ze werken te lang door of liggen urenlang te piekeren. Schakel je telefoon een uur van tevoren uit voordat je naar bed gaat. Mediteer en slik magnesium. Deze tips helpen je zeker om voldoende nachtrust te pakken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven