Wat zijn de lekkerste pizza’s die je thuis kan maken

Italiaan vlissingen

Op het moment dat je zin hebt in een pizza kan je deze natuurlijk bestellen bij de Italiaan Vlissingen. Het is net zo makkelijk om gewoon lekker thuis een pizza te maken. Het kost je helemaal niet zoveel tijd om zelf een pizza te maken. Je kan uiteraard kiezen wat je op je pizza doet en je kan zelfs gebruik maken van de restjes van de vorige dag die nodig op moeten. Een pizza is altijd opgebouwd uit een (deeg) bodem met meestal saus en daarop kaas en andere ingrediënten.

De basis van de pizza

Een van de belangrijkste onderdelen van een pizza is de knapperige en krokante pizzabodem. Deze bodem kan je gemakkelijk zelf maken, afhankelijk van je keuze. Op internet zijn er hier vele recepten voor te vinden. Als je een keer iets anders wilt eten dan kan je er ook voor kiezen om een variant op de normale deeg pizzabodem te maken. Wat denk je van aardappelschijfjes of courgette schijven als basis van je pizza? Je kan ook een halve courgette gebruiken als een pizza bootje. Meestal wordt er een tomatensaus op de pizzabodem gebruikt. Je kan de tomatensaus zelf heel eenvoudig maken of je kan ervoor kiezen om een kant en klare pot uit de supermarkt te gebruiken. Tevens kan je in plaats van saus kiezen om verschillende soorten kaas te gebruiken of bijvoorbeeld een witte saus op zuivelbasis of bijvoorbeeld Philadelphia kaas. Het is mogelijk om je pizza dubbel te vouwen, dan heb je een pizza Calzone.

Het beleg

Je kan je pizza met van alles beleggen. De basis pizza heeft een beleg van mozzarella, basilicum en tomaten. Veel gebruikte ingrediënten om een pizza mee te beleggen zijn vlees zoals salami, ham, spek, kip, gehakt, prosciutto, mortadella of vis zoals gerookte zalm, tonijn of zalm uit blik. Je kan er daarnaast nog voor kiezen om er ui, rucola, champignons, artisjok en vele andere groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven