Soorten papegaaien

Er zijn meer dan 300 papegaaiensoorten, variërend van tien centimeter (dwergpapegaaien) tot één meter groter (de ara’s). Ook variëren ze van saai tot zeer kleurrijk en van rustig tot zeer bewegelijk en speels.

Papegaaien kunnen zeer oud worden. Ara’s, amazones en kaketoes kunnen zelfs een leeftijd bereiken van 60 jaar of meer. Onder de ‘grote papegaaiensoorten’ vallen Afrikaanse papegaaien, amazones, ara’s en kaketoes. Om u een indruk te geven van de eigenschappen, uiterlijke kernmerken en gedragingen, is hier een overzicht opgenomen. Vanzelfsprekend geldt hierbij dat uitzonderingen de regel bevestigen!

De papegaaien zijn gerangschikt naar werelddeel. Door op het werelddeel te klikken krijgt u een overzicht van de papegaaisoorten die in dat werelddeel voorkomen. Het overzicht wordt steeds bijgewerkt om het zo compleet mogelijk te maken.

Staat er een papegaai nog niet bij, waarvan u wel de gegevens en een foto heeft, zodat we deze kunnen toevoegen en het overzicht steeds uitgebreider wordt.