Nestspel is als handel, je moet het aanvoelen

In de “Glazenstad” (bekend als het Westland) wonen hardwerkende mensen. Het werk in en om de warme kassen is vaak zwaar. Aan de noordkant van het Westland ligt tussen Monster en Wateringen het kerkdorp Poeldijk. Dit dorpje vierde in 1998 z’n 800 jarig bestaan.

In deze omgeving wonen veel goede en hard spelende duivenliefhebbers. Velen daarvan houden van de echte, zware fond vluchten. Als je in het inkorfcentrum (Naaldwijk) bij vroege de meldingen hoort, betekent dat vaak een nationale topnotering.

Nestspel

Een van die fondspelers die al jaren bij de top hoort  is Aad van Bergen-Henegouwen. Deze pure fondliefhebber houdt van de echte zware vluchten, zoals St.Vincent, Dax, Barcelona enz. Aad is een duivenvriend tot in de grond van zijn hart. Zijn gevleugelde vrienden zou hij niet graag missen. In verband met zijn drukke werkzaamheden, Aad zit in de kassenbouw, heeft hij weinig tijd voor zijn duiven daarom is de verzorging ook heel eenvoudig. Het nestspel is zijn grote passie, Aad zegt: “nestspel is als handel, je moet het aanvoelen. De toppen zijn hoog, maar als het niet wil, zijn de dalen diep”. Dat hij zijn “handel” verstaat is wel duidelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*